Home Testimonial peserta program Exam Dealer Remisier (PDR)

Testimonial peserta program Exam Dealer Remisier (PDR)

by Mohd Al Adzha

1.Pn Norbaidah Abdul Majid,

Senior Dealer Alliance Investment Bank(Manager) G Tower,Kuala Lumpur.

Hi, nama saya ida. Dulu saya tak tau pape pun pasal modul

ni…selepas menduduki exam berkali-kali tapi masih gagal, akhirnya saya

berguru dengan en.Adzha yg sekarang ni saya panggil

‘cikgu’. Alhamdulillah berkat usaha dan tunjuk ajar beliau, saya lulus ke

dua-dua modul selepas itu. Bagi mereka yg bakal menduduki exam module 6&7, elok la

berguru dengan cikgu ni…bagi saya dia memang pandai mengajar dan akan

memastikan anak murid nya faham setiap topik yang di ajar.

Dengan gaya dan cara penyampaian nya yg tersendiri, beliau mampu membuat anda lulus dengan cemerlang serta jika anda tekun dan sentiasa

berusaha pasti

berjaya.. Semoga cikgu terus success selalu…terima kasih cikgu….

2.Tn Harizan Bin Razali(Head Bumiputra bussines and Senior Vice President)

 of AffinHwang Investment Bank Taman Tun Dr Ismail,Kuala Lumpur.

This is my testimonial…

I was a former “anak Murid ” en Adzha for Modul 7.

I taken this exam so many times before become “anak Murid”

To me its so tough examination and i feel given up.

But i meet up En Adzha.He try help me

En Adzha give a guidance and tips.

aftter attended 8 hours consultation.

I get thru modul 7.

3.Pn Nor Rokiah  Abdul Majid

Senior Dealer Maybank Equity  Investment Center Limbang,Sarawak.

Module 7 is a Fundamental and basic learning to gain knowledge on Shares Markets.En Adzha perfectly giving simple and understandable explanation to new comer who involve in Shares Dealing.As the Result,Only 1 attempt, I pass the module 7 Examination at Securities Commissions!Thank You Cikgu……..

4.Pn Hanisah Hamdan

Executive Dealing Maybank Equity Investment Center Kajang Selangor.

Yeayy.Alhamdulillah.. kelas cikgu saya,Cikgu Al Adzha banyak membantu.. terima kasih ..seriously.Tak rugi dan memang berbaloi. Terima Kasih.

5.En Dzulhilman Sulaiman

Remisier dan Head Of Branch Malacca Securities Wangsa Maju,KL & Mahkota Cheras

Saya bersyukur sangat sebab dapat lulus dalam sekali percubaan. Soalan2 yg dikemukakan memerlukan pemahaman yg cukup, bukan sahaja fakta bahkan pemahaman formula matematik serta kesesuaian aplikasi formula tersebut berdasarkan soalan yang pelbagai.

Saya berlatar belakang engineering. Maka subjek finance adalah agak asing dan baru. Tanpa tuisyen,  sangat sukar bagi saya untuk memahami terma2 dan selok belok dalam subjek tersebut. Ini amat merugikan sekiranya tuisyen tidak wujud kerana soalan2 ujian adalah berdasarkan pemahaman.

Bagi mereka yang ingin menjimat masa, duit dan ingin lulus ujian dengan cepat, saya amat menyarankan bagi mereka ini mengambil tuisyen bersama en.Al Adzha  kerana beliau mampu menterjemahkan buku teks yang bagi saya amat asing sekali kepada bahasa yang lebih mudah untuk saya pelajari.

Syukur saya kepada Tuhan yang Maha Esa kerana bukan mudah untuk mendapat tawaran dari sesuatu institusi yang established lebih cepat dari di sangka. Saya beriltizam peluang yang saya miliki sekarang tidak di sia-siakan dan saya harap agar saya dapat membantu lebih ramai pelabur untuk mendapat keuntungan apabila melabur bersama saya.

6.En Shahrol Niza Bin Abd Wahid

Remisier AffinHwang Investment Bank Berhad(EX Exxon Mobil Engineer oil And Gas)

Shahrol Niza Abd Wahid

Saya amat bersyukur setelah berjaya lulus peperiksaan Modul 7 pada percubaan kali pertama.

Terima kasih juga kepada Cikgu Adzha yang telah banyak membimbing saya dalam Modul 7.

Kelas bimbingan Cikgu Adzha amat praktikal dan banyak membantu saya untuk memahami isi kandungan Modul 7 dengan lebih mendalam.

Banyak isu-isu semasa yang berlaku dalam pasaran saham dibincangkan di dalam kelas. Ini menguatkan lagi pemahaman saya setelah apa yang dipelajari dapat dikaitkan secara langsung dengan pasaran saham.

Saya amat mengesyorkan kelas tuisyen Cikgu Adzha kepada sesiapa sahaja yang ingin menduduki peperiksaan Modul 7.

Sebagai bonus, saya juga telah diterima sebagai remiser di Affin Investment Bank  setelah permohonan saya dibantu dan disokong oleh Cikgu Adzha.

Terima kasih Cikgu.

7.En Lokman Rahim,bekas Jurutera Malakoff Berhad dan Remisier(Deal License Equity & Future Broker Rep) UOB Kay Hian Securities,Johor Bharu

Alhamdulillah, berkat tunjuk ajar dari Cikgu Adzha dan Cikgu Nasir, saya telah lulus Modul 7 baru2 ni.
Kelas PDR Cikgu Adzha banyak memberi pemahaman pada saya mengenai bidang Ekuiti secara lebih mendalam yang mana saya tak
pernah tahu sebelum ini.
 
Sekarang saya lebih jelas mengenai dunia pasaran modal ni dan minat saya lebih mendalam selepas menghadiri kelas ni
 
Pada sesiapa yang ingin menduduki Peperiksaan Modul 7, saya amat syorkan utk hadiri kelas PDR ni sebab banyak yang akan dipelajari
dan difahami. Lebih2 lagi Cikgu Adzha akan membantu menjadi referee utk resume yang akan submit ke bank pelaburan (big advantage)
8.Mr Masashi Mizuno-Head Asia Pacific,Daiwa Securities,Japan

“From my experience

For preparing module 7 examination

i’m

1.read the text book (once)

2.answer 300 sample questions(to understand / to repeat only Question which I mistook)

3. remember about 30 math formula and remember about 50-60 key wards and Question

During exam time
No need to answer to everything
You can mistake at least 24 out of 60.

And take a Mr Al Adzha and Mr Muhammad Nasir(teacher) lesson and listen to his words carefully-Masashi Mizuino”

9.Cik Nurrul Husna Mustafa Kamal,Remisier Affin Hwang Capital cawangan  Taman Midah,Cheras,Kuala Lumpur.

pelajar jurusan MAster in Agriculture(UPM)

Alhamdulillah saya bersyukur kerana sudah lepas modul 6 dan 7 berkat tunjuk En. Adzha.

Saya memang tiada background finance, accounting atau seumpamanya kerana  saya datang dari background yang sangat berbeza.

Kebanyakan terms yang digunakan juga amat asing bagi saya, terutamanya bahagian kiraan, yang mana saya berterima kasih pada En Nasir dan En Adzha

kerana  banyak menerangkan balik terms finance berkenaan sehingga kami betulbetul  faham disamping menyelitkan real life stories tentang apa yang sudah dan sedang berlaku didalam dunia saham based on pengalamannnya sendiri.

Saya amat mengesyorkan kelas En. Adzha kepada mereka yang berminat dengan pelaburan saham dan ingin memasuki bidang ini samaada dari background finance ataupun berbeza.

In sya Allah perjalanan bagi mereka yang ingin memasuki bidang ini dipermudahkan dengan tunjuk ajar dari seseorang yang sudah lebih 10 tahun bergelumang didalan bidang ekuiti ini.

Dan alhamdulillah kini saya sudah memulakan carrier didalam bidang  ini  sebagai Remisier.

Nasihat saya kepada mereka yang berminat untuk memasuki bidang ini, jangan jadikan background berbeza anda sebagai penghalang untuk memasuki bidang ini. There’s a lot of things to be learned and explored without any limit. We just have to keep on challenging ourselves.

Akhir sekali, terima kasih banyak2 Cikgu Adzha kerana menjebakkan saya didalam bidang ini.

10.Puan Munifah Sianid-Remisier Malacca Securities

 

11.Kapten Nur Hisyam Mazlan,Bekas Pegawai Kerajaan dan Lulusan dari Universiti Pertahanan Nasional Malaysia(UPNM)

Assalam semua. Alhamdulillah saya amat bersyukur berjaya lulus Module 7 pada percubaan kali pertama. Terima kasih tidak terhingga kepada Encik Adzha untuk tunjuk ajar bermula di PDR36 dan follow up melalui grup dan mesej. PDR membantu saya memahami kandungan Module 7 dengan mudah kerana En. Adzha memberi penerangan dengan bahasa mudah. Selain silibus,En.Adzha banyak memberi contoh mengenai isu semasa pasaran modal. Dan yang paling utama adalah sokongan En.Adzha untuk permohonan dealer/remisier dan alumni PDR. Untuk makluman, saya bukan dari bidang kewangan. Bagi mereka yang ingin lulus dengan cepat Module 6 & Module 7, saya sarankan sertai PDR bersama En. Adzha. Insyaallah.

12.Mohamad Hisyam,Graduan Ijazah Sarjana Muda Kepujian Pengurusan Pelaburan UiTM cawangan Johor 2018.

Alhamdulillah. saya bersyukur sebab dapat lulus sekali dalam percubaan. Soalan yg dikemukakan memerlukan kefahaman yg tinggi, bukan sahaja teori tetapi  formula kira kira  sekali.

Kelas bimbingan En Adzha amat praktikal dan ‘fun’. dan tidak tertekan untuk menjawab soalan soalan. Malah En Adzha turut menjelaskan sesuatu teori & contoh dalam bahasa yang  senang kita faham & ‘sempoi’. Jadi saya senang faham berbanding ayat buku yg terlalu ‘tinggi & complicated’ bahasanya.

Banyak isu-isu hangat yg kami bincangkan dalam kelas. Secara jujurnya saya banyak tbertanya soalan lebih kepada pasaran saham & berita  berita  berkaitan ekonomi malaysia berbanding kelas Module 6 dan  Module 7, ini kerana latar belakang saye dari  ijazah ‘finance’ & En Adzha mampu  memberi jawapan yang singkat & senang difahami oleh semua peringkat lapisan masyarkat.

En Adzha juga seorang yang berminda terbuka &  tidak hanya tertumpu kepada kelas Module 6  dan Module 7 shaja. Beliau turut menceritakan tentang peranan dealer saham & kisah kisah  dari anak anak buah En Adzha yg berjaya. Mendengar dari kisah pengalaman suka dan  duka seorang dealer menjadi pembakar semangat & motivasi kepada saya untuk menjadi seorang delaer dan trader saham pada suatu masa nanti.

Disebabkan saya seorang graduan dari Universiti dan baru menceburi bidang kerjaya pelaburan ini En Adzha juga memberi tunjuk ajar dan panduan bagaimana seorang graduan itu boleh mencapai komisen bulanan 5 atau 6 angka sebulan,setiap penerangan ditunjukkan cara dan kaedah mengapa perlu seorang ‘zero’ dalam pasaran saham menjadi dealer dahulu(jika baru grad) dan setelah 10 tahun dalam industri baru berubah kepada skim Remisier.

Saya amat menghargai panduan yang diberi dan sedikit sebanyak saya dapat tahu bagaimana seorang itu boleh ‘pencen’ awal dengan membina pendapatan serta bersama sama membangunkan keluarga dan anak anak buat masa hadapan.

Saye secara peribadi amat terharu dan mengesyorkan kelas tuisyen en Adzha kepada sesiapa yang ingin menduduki peperiksaan Module 6 & Module 7 ini.Alhamdulillah ianya berbaloi dan disarankan buat semua yang masih belum ‘grad’ supaya membina kerjaya  didalam bidang saham.

 

berminat menjadi sebahagian dari alumni kami,hubungi Admin di 0173351380 untuk penerangan lanjut.